ALEVİLER NE ZAMAN YETER ARTIK DİYECEKLER

 

         ALEVİLER NE ZAMAN YETER ARTIK DİYECEKLER

 

Toplumsal olaylarda herkesin aklına gelen öncü güç Alevilerdir. Alevilerin başına bir iş gelince hiçbirisi yoktur.

Son günlerde yaşanan olaylarda özellikle Siyasi Partiler ortalarda yoklar. Birkaç açıklama, fırsat bulurlarsa televizyonlarda birkaç güzel sözcük al sana Aleviler bu kadarla yetinin.

Bireysel sorunlarda birebir yaşanan ilişkiler Alevileri çok da ilgilendirmiyor fakat son günlerde yaşanan birkaç olay ve söylenen sözlere karşı tavırlar gerçekten insanın içini acıtmaya başladı.

Gezi olaylarında yaşananlardan sonra şimşekler Alevilerin üzerine yönelmeye başladı.

Hak arama mücadelesinde öncü olan Aleviler, Gezide de aynı duyarlılığı gösterdiler ve her zaman olduğu gibi bu konuda da bedel ödediler ama gelin görün ki siyasiler Alevilerden  tamamen uzak durdular. Elbette bireysel girişimde bulunan kimi siyasiler vardı onları ayrı tutmak gerek.

 

Soma’da yaşanan olaylardan sonra Alevilere sahiplenenler.

Soma’da hayatını yitiren 308 emekçi için herkes üzüldü,onların yasını tutuyoruz. Olaydan sonra herkes Soma’da idi. Ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde oldular.

Devletin yetkilileri de Soma’da idi. Sözde kaybettiğimiz canların,emekçilerin yanında bulundular ama bir şeyi görmezden geldiler.

Madende hayatını kaybedenlerden 12 Alevinin yaşadığı köyü. Bu köydeki feryatları, yalnızlıklarını sonraları basın duyurdu.

Cumhurbaşkanı,Başbakan,Anamuhalefet Partisi Başkanı, Bakanlar,Milletvekilleri,Vali, Kaymakam, Belediye Başkanları,bürokratlar.. daha sayılacak birçok kimsenin yolu bu köye uğramadı.

Bununla ilgili kimsenin konuşma, hatta yorum yapma hakkı dahi yoktur.

 

 

Okmeydanı Cemevinde yaşanan olaydan sonraki tavır.

Okmeydanı Cemevinde yaşamını yitiren Uğur Kurt’un cenaze törenine katılım.

İlk defa bir ibadethanede  bir insanın yaşamını yitirmesinden sonra Alevi Kanaat önderlerinin açıklamalarında yanlarında olan siyasiler.

Bu başlıkları sıraladıktan sonra verilecek cevap merak edilir.

Cemevi avlusunda Cenaze erkanı (taziye) için bulunan bir vatandaşın (Uğur Kurt) Polis tarafından kurşunlanarak yaşamını yitirmesinden sonra beklenirdi ki bütün siyasiler ayağa kalkmalı. Bu konuda her türlü girişimlerde bulunulmalı.

Ne yaptılar? 3-5 milletvekili gelip orada bulundular (onlar zaten sürekli bir aradalar),peki diğerleri neredeydi? Bu konuda nasıl bir girişimde bulundular.

Artık Aleviler bu siyasetçilere güvenmemeli.

Gülen yüzlerin arkasını görmeliler.

Samimiyetsiz ama samimi görülen yüzlerin bir aldatma olduğunu kabul etmeliler.

 

Başbakanın Avrupa ve Türkiye’de Alevilerle ilgili söyledikleri karşısında siyasilerin tutumu,özellikle TBMM Grup Toplantısında söyledikleri.

Başbakanın söyledikleri ve Okmeydanı Cemevi olayından sonra Alevi Kurumları 27.5.2014 Salı günü TBMM önünde basın açıklaması yapacağını günler önce duyurdu. Bundan haberi olmayan Milletvekili kalmadı.

Basın açıklamasının yapıldığı vakit AKP ve MHP Milletvekillerinin Alevi Kurum Başkanlarının yanında olması zaten beklenemezdi ama ya diğerleri?

Sürekli yanımızda olan birkaç Milletvekili dışında  diğerleri yine yoktu.

Bunlar niye yoktu biliyormusunuz. Bunlarda Alevilerin yanında durabilecek yürek yoktur da ondan. Kendileri Alevi olsalar da fark etmez.

Bu anlamlı günde Alevilerle bir arada olmayan,olamayan insanlara söylenecek söz kalmamıştır.

 

 

Okullarda yapılan anketlerde sadece Alevi öğrenciler değil aileleri ve akrabaları da fişleniyor.

Okullarda dağıtılan anket formu (hem de İmam Hatip Okulu öğrencileri tarafından dağıtıldığı söylenmektedir) her şeyi ortaya koymaktadır.

Değil öğrencinin fişlenmesi, yedi sülalesi fişlenmeye çalışılıyor. Gerçi fişlemeye gerek yok herkes kimin kim olduğunu bizden daha iyi biliyor ama bu bir yıldırma politikası.

Yine siyasilerden ses yok.

 

Başbakan her şeyi bitirdi şimdi de Pir Sultan Abdal’dan örnekler veriyor.

Hızır Paşalar asırlar öncesinde kalmıştır.Açılın kapılar Şaha gidelim diye medet arama dönemi asırlar öncesinde kalmıştır” derken bu konuda ne kadar bilgi yoksunu olduğunu da ortaya koymaktadır.

Aleviler cahillerden,siyasilerden,ırkçılardan,düşkünlerden medet dilemezler. Bunu öğrenmeden konuşmamak gerekir.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Alevi vatandaşlarımızı sağdan soldan toplayıp Soma’ya getiriyorlar. Neden? Bu defa da Soma’yı karıştıracaklar..” diyor.

Önce sen oraya gönderdiğin yüzlerce Mollaların hesabını ver de öyle konuş, Alevileri kimse toplayıp bir yere götüremez. Aleviler nerede bir haksızlık, yolsuzluk var oraya giderler. Nerede bir acı,ızdırap ver melhem olmaya giderler.

Nerede bir Faşist, gaddar,yobaz,yolsuz.. var onun karşısında olurlar.

 

“Bu aziz millet hiçbir zaman Alevi, Sünni çatışmasına prim vermedi”  derken ne demek istiyor acaba?

Tarihte Alevilerle Sünniler karşı karşıya gelmemişler, Alevilerle Devlet karşı karşıya gelmişler ve masum Sünnilerle,yobazları Alevilere karşı kullanmışlardır.

 

Aleviler ne zaman Yeter Artık diyecekler. Bunun zamanı geldi de geçiyor bile.

27.05.2014

Abbas TAN