DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ve CUMHURBAŞKANI

 

 

                DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KİMİN LİDERİ

 

Diyanet işleri Başkanlığına tahsis edilen Araç üzerinden başlayan tartışmada geri adım atmak zorunda kalan DİB aracı iade edeceğini açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı devreye girerek Zırhlı araç verilmesi gerektiğini dillendirdi.

 

Recep Tayyip Erdoğan, Zırhlı araç tahsisi ve arkasından da özel uçak verilmesini dillendirirken öyle laflar etti ki sadece ülkedeki insanları değil bölgedeki İslam ülkelerini dahi rahatsız etti.

 

RTE, Diyanet İşleri Başkanının dini lider olarak tanıttı. Sadece Türkiye’nin değil bölgenin Dini Lideridir dedi.

Buda yetmedi Diyanet İşleri Başkanını Vatikan’daki Papa ile mukayese etti.

Herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki Diyanet İşleri Başkanı Dini lider değil iktidarın atadığı bir Devlet memurudur.

O sadece devletin kurumlarından birisinin temsilcisidir.

Herkesin temsilcisi kesinlikle değildir.

Bu ülkenin yaklaşık üçte ikisi Müslüman dır belki de o kadar de değildir. O Müslümanların tamamını da değil kendisi gibi düşünenlerin lideri olabilir ama herkesin asla lideri değildir.

Ülkede inanmayanların,diğer inanç mensuplarının ve Alevilerin toplamını ele aldığımızda bu oran neredeyse ülke nüfusunun yarısına yakınını teşkil etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanı ve Başkanlığı, Alevileri ve diğer inanç mensuplarını kesinlikle temsil etmiyor,edemezde. Müslümanım diyen birçok insan da aynı düşüncededirler.

Bunun en açık örneği Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili yasada mevcuttur.

Yasa, İslam dinini ve İslam dininin ibadethaneleri olan cami ve mescitleri yönetmekten bahseder.

 

Cumhurbaşkanı,zaman zaman yaptığı açıklama ile kişisel düşüncelerini söylemektedir.

Bu söylemler yerli yerinde olsa Hak eyvallah ama amacı dışında ve tatmin olma adına yapılan açıklamalardır.

 

Ülkede yaşayan halkın yarıya yakını Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın yada özerk hale getirilsin derken Cumhurbaşkanının bu konuda ısrarcı olması kafaları karıştırmaktadır.

Yaklaşan Genel seçimlerle ilgili açıklanan seçim bildirgelerine dahi giren Diyanet İşleri Başkanlığı artık tartışılır durumda ise ve Cumhurbaşkanı da bu kadar ısrarlı oluşu bu kurumun geleceği ile ilgili farklı hesapların yapıldığı gerçeğini ortaya çıkartmaktadır.28.5.2015 Abbas Tan