SOSYAL TESİSLERE CAMİ YAPIMI BAŞLAYACAK

SOSYAL TESİSLERE CAMİ YAPIMI BAŞLAYACAK

Kıyılarda Sosyal tesislere ibadet yerleri eklendi. Yeni yasaya göre okullarda zorunlu olan ibadet yerleri artık tatil yerlerinde,özellikle sahildeki sosyal tesislerde de zorunlu oldu.

Bu da gösteriyor ki sosyal tesislerde mayo,şort ve dekolte kıyafetlerle dolaşmak yakında yasaklanacak ve ister turban bağlayın isterseniz kara çarşafa bürünün.

Bundan böyle okullardan sonra sosyal tesislerde başlayan ibadethaneler alışveriş merkezleri, restaurandlarda,kıraathanelerde ve dolayısıyla yaşamın her alanında uygulanmaya başlanacak.

Elbette ibadethane denildiğinde Cami ve mescitten bahsediliyor, yoksa cemevi,havra,kilise yada sinagogdan bahsedilmiyor.

 

Merakla bekliyoruz bu ülkenin;

Sözde Laikleri,

Demokrasiyi savunan Demokrasi güçleri,

Aydınlar, Akademisyenler,

Sosyal Demokratlar,

Sosyalistler,

Devrimci sendikalar,

Demokratik Kitle örgütleri ve

Alevi örgütleri. Sizlerden bu konuda beklentiler vardır. Sizler işbaşına gelirken birçoklarınız her türlü yalanı,yanlışı söyleyerek,insanları ikna ederek (kandırarak) desteklerini ve oylarını aldınız.

Yeni çıkan yasa karşısında yüreğiniz varsa, demokrasi mücadeleci bir ruh varsa ve çıkarlarınızı kaybedeceğinizden korkmuyorsanız çıkın ortaya ve böyle bir yasanın ülkemizde laikliğe,demokrasi anlayışımıza uymayacağını haykırın, kamuoyu oluşturun ve demokratik hak mücadelesini yasal platformlarda nasıl elde edeceğinizi bir gösterin bakalım.

Ama saydığım bu kurumlar içerisinde ve kişilerin büyük bir kısmında bu yürek ve cesaret yoktur.

Parlamenter sistemde yer almış milletvekillerinin bir basın açıklaması yada yasa teklifi hazırlayarak işi savsaklaması gibi Demokrasi güçlerinin de bir basın açıklama yaparak geçiştirmesine artık kimse inanmaz bilesiniz.

Birkaç gün içerisinde çıkartılan önce okullarda sonra sosyal tesislerde zorunlu hale getirilen ibadethane kararlarının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa süre önce çıkartılması tesadüfü değildir.

Herkesin aklını başına alması ve bu konuda duyarlı olması gerekir.

Bu anlayış gelecekte büyük sorun ve sıkıntı yaşatacaktır.

Her türlü tesisi istediğiniz yere yapar ve şartlar uymadığı taktirde kaldırabilirsiniz.

Bu okul olabilir,Hastane,postane,otel,motel,AVM yada diğer tesisler olabilir ve istediğiniz vakit yapar dilediğiniz vakit yıkabilirsiniz.

Ama unutmayınız ki bir yere cami yada mescit yaptırıldığında gökten zembille insan indirseniz bu cami ve mescidi yerinden oynatamazsınız.

En bariz örnek 2. Mahmut döneminde ve Kenan Evren döneminde Alevi köylerine yapılan camiler çalışmıyor,kullanılmıyor ve yıkılma aşamasına gelmiş ancak kimse el vuramıyor.

Zaman geçmeden yukarıda sıraladığımız kurum ve kişiler derhal harekete geçmeli.

 

Hele hele Alevi kurumları, bunlara bağımsız dernek ve vakıflar dahil. Çok şubeli dernek ve Vakıflar, Federasyonlar, bunların dışında kalarak kendini farklı bir yerde gören Dedeler,Babalar,ozanlar,sanatkarlar herkese sesleniyoruz zaman geçmeden harekete geçiniz ve gerekli mücadeleyi veriniz aksi halde insanlar sizin hak ettiğiniz dersi verirler bilesiniz.

26.07.2014

Abbas TAN